Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

35 Soal Latihan Bahasa Inggris SMP Kelas 8 Beserta Kunci Jawaban

Contoh soal latihan Bahasa Inggris SMP kelas 8 kurikulum 2013 beserta kunci jawaban terbaru untuk guru dan juga peserta didik dalam mempersiapkan diri mengikuti ujian semester.

35 Soal latihan Bahasa Inggris SMP kelas 8 kurikulum 2013 beserta kunci jawaban yang telah jamboguru rangkum dari berbagai sumber dengan harapan semoga dapat membantu para siswa untuk belajar.

Soal Pilihan Ganda Bahasa Inggris SMP Kelas 8 

Contoh soal latihan Bahasa Inggris SMP kelas 8 kurikulum 2013 beserta kunci jawaban

1. Their home is very...

What is the correct adjective to complete the sentence above?

a. Challenging

b. Excellent

c. Comfortable

d. Cheap

Jawaban: C


2. Billy : Will you help me to build a snowman?

Elsa : Yes, of course. _____ .

Complete the dialogue above ....

a. I won’t

b. I will

c. I will not

d. Will I?

Jawaban: B


3. Rita is clever because she always studies every day.

What is the adjective of the sentence above?

a. Rita

b. Clever

c. Studies

d. Every day

Jawaban: B


4. The perfume in the room is...

What is the correct adjective to complete the sentence above?

a. Fragrant

b. Smell

c. Beautiful

d. Excellent

Jawaban: A 


5. Dina : Mega, where are you?

Mega : I’m in the house. What’s matter?

Dina : oh _____________ .

Mega: I’d like to help you. For what?

Complete the dialogue above with suitable expression ....

a. Would you like some help?

b. Sorry, I can’t help you

c. Could I possibly ask you to help me?

d. Let me help you

Jawaban: C


6. Chika: May I help you ?

Gita: Hmmm. Don’t bother yourself, thanks.

The underlined sentence express ....

a. Asking help

b. Giving help

c. Offering help

d. Refusing an offer

Jawaban: D


7. When __ you ____ a shower?

a. Do, took

b. Do, take

c. Do, taken

d. Do, taking

Jawaban: B


8. Ruby : Do you like to sing?

Alucard : …

a. Yes, I likes to sing

b. Yes, I like to sing

c. Yes, I am liking to sing

d. Yes, I liked to sing

Jawaban: B


9. Kate : We’ll have a long holiday next month. What are you going to do?

Yani : ....

Kate : I hope you have a nice trip

Complete the dialogue above ....

a. I am thinking of going to Bali Sorry

b. Sorry, I can’t tell you

c. It’s not your business

d. I have nothing to do

Jawaban: A


10. Alex : What do you think about the film ?

Bram : I think .......................

Complete the dialogue above ....

a. I like it

b. Thank you

c. I can’t hear you

d. You forget it

Jawaban: A


Read the text to answer question number 11 to 14

Faradina’s Diary

May 2010

23 Sunday. When I got up, I felt ill, I went back to bed. Mum called the doctor. But he couldn’t come, because he was ill too.

24 Monday. The doctor come at 11 O’clock. He wrote a prescription for some medicine. Mum bought it in the drugstore. It was horrible. Yuck!

25 Tuesday. Dad bought me model aeroplane. I read the instructions, but I couldn’t make it, because the dog ate the glue.


11. What happened at 23rd May to Faradina?

A. She couldn’t come

B. She wrote a prescription

C. She felt ill

D. She was slipping

Jawaban: C


12. Who called the doctor?

A. Father

B. Faradina

C. Mother

D. Doctor

Jawaban: C


13. What did the doctor write at 24th?

A. Instructions

B. Model aeroplane

C. Address of drugstore

D. Prescription

Jawaban: D


14. Faradina could not make the aeroplane, why? Because...

A. She felt ill

B. The dog ate the glue

C. The doctor was ill too

D. Mum bought medicine

Jawaban: B


Read the text to answer question number 15 to 19

Last holiday I went to Paris. I visited museums and sat in public gardens. A friendly waiter taught me a few words of French. Then he lent me a book. I read a few lines, but I did not understand a word. Everyday I thought about postcards. My holidays passed quickly, but I did not send any cards to my friends.

On the last day I made a big decision, I got up early and bought thirty seven cards. I spent the whole day in my room, but I did not write a single card!


15. What is the text about?

A. Visiting museum

B. Postcard

C. Words of French

D. Holiday

Jawaban: D


16. What is the generic structure (tenses) of the text above?

A. Simple present tense

B. Simple past tense

C. Present continues tense

D. Simple future tense

Jawaban: B


17. Whom did the writer meet in Paris?

A. Friendly waiter

B. His friends

C. Postman

D. Mother

Jawaban: A


18. What was the first place the writer visited?

A. Museum

B. Public garden

C. His room

D. Post office

Jawaban: A


19. ‘I read a few lines, ...’

What does the underlined phrase mean?

A. Words in a postcard

B. Text on the book

C. Museum guiding

D. Garden’s rules

Jawaban: B


Read the text then find the suitable words to complete the sentences as an answer of question number 20 to 25.

Last week I .......(1) my grandmother’s house. I .......(2) public transportation to reach the house. On the trip, I .......(3) so many beautiful scenery there. My grandmother greet me, when I ......(4) her house. She looked so glad. She .....(5) me her delicious food, then we...........(6) together.


20. The suitable word for number 1 is...

A. go to

B. goes to

C. went to

D. gone to

Jawaban: C


21. The suitable word for number 2 is...

A. Took

B. Take

C. Taken

D. Taked

Jawaban: A


22. The suitable word for number 3 is...

A. See

B. Seen

C. Saw

D. Sawed

Jawaban: C


23. The suitable word for number 4 is...

A. Came

B. Come

C. Comed

D. Coming

Jawaban: A


24. The suitable word for number 5 is...

A. Give

B. Gift

C. Given

D. Gave

Jawaban: D


25. The suitable word for number 6 is...

A. Eat

B. Eated

C. Ate

D. Eating

Jawaban: C


Read the text to answer question number 26 to 31.

There were a girl named Bawang Putih, she lived with her step mother and her step sister named Bawang Merah. Bawang Putih’s life as sad. Her step mother and her step sister treated Bawang Putih badly and always asked her to do all the household chores.

One morning, Bawang Putih was washing some clothes in a river. Accidentally, her mother’s clothes fell down to the river. Finally she met an old woman. The old woman returned the clothes. She also gave Bawang Putih a small pumpkin. At home, Suddenly Bawang putih and her step mother and step sister were surprised. Inside the pumpkin they found jewelries.

“Bawang Merah, hurry up. Go to the river then found the old woman and took big pumpkin.” They were screaming. There were a lot of snakes inside the pumpkin! Finally both of them realized their mistakes. They apologized and Bawang Putih forgave them.


26. What is the story about?

A. Malin Kundang

B. Bawang Putih & Bawang Merah

C. Sangkuriang

D. Tangkuban Perahu

Jawaban: B


27. What kind of text the story above?

A. Recount

B. Descriptive

C. Procedure

D. Narrative

Jawaban: D


28. Who is Bawang Merah?

A. Bawang Putih’s mother

B. Bawang Putih’s step sister

C. The old woman

D. Bawang Putih’s sister

Jawaban: B


29. Who gave the clothes back to Bawang Putih?

A. The old woman

B. Bawang Merah

C. Her step mother

D. River

Jawaban: A


30. Why were Bawang Merah and mother screaming?

A. They found jewelries

B. Mother’s clothes fell down to the river

C. Both of them realized their mistakes

D. There were a lot of snakes inside the pumpkin

Jawaban: D


31. Why did Bawang Merah and mother say apologize to Bawang Putih?

A. They found jewelries

B. Mother’s clothes fell down to the river

C. Both of them realized their mistakes

D. There were a lot of snakes inside the pumpkin

Jawaban: C


32. Complete the conversation bellow using one of the best choices.

Pi: Hi, buddy.

Pu: Hi!

Pi: Have you ever watched Doctor Strange?

Pu: Yes, I have

Pi: ..............................that movie?

Pu: I think it was so amazing movie

A. I don’t think so

B. Can I have

C. What do you think of

D. Can you

Jawaban: C


33.Mariana: Harry, ...................your cell phone’s number please?

Harry: Of course!

A. I don’t think so

B. Can I have

C. What do you think of

D. Can you

Jawaban: B


34. Pi: I think she is very strong girl

    Pu: ............................., because somebody told me that she was crying

A. I don’t think so

B. Can I have

C. What do you think of

D. Can you

Jawaban: A


35. She ...................... some food when I saw her.

A. Is

B. Are eating

C. Were eating

D. Was eating

Jawaban: D


1 comment for "35 Soal Latihan Bahasa Inggris SMP Kelas 8 Beserta Kunci Jawaban"

  1. If you might be} our next great inventor and wish to build your DIY project or get some spare parts in your drone, this is the place to be. vibrating panties reviews Additionally, it options a lot issues for people who wish to make their very own figurines or plastic gun replicas. Also, is the article about one of the best sub-$250 printers just like the opening sentence states or is it a common list of one of the best 3d printers just like the title of the article states? If it is the former then there shouldn't be two $450 printers on the list and if it's the latter, well, I don't know the place to begin. I by no means owned an mSLA 3D printer but from what I examine them, regardless of their ability to print faster than the SLA ones AND being a lot cheaper, I still wouldn't trade my two Forms in for one...

    ReplyDelete