Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Soal Latihan Bahasa Inggris tentang Family pada kelas 7 SMP Beserta Kunci Jawaban

Contoh Soal latihan Bahasa Inggris tentang Family pada kelas 7 SMP sudah dilengkapi dengan kunci jawaban untuk memudahkan dalam proses belajar. 

Contoh soal latihan bahasa Inggris yang telah jamboguru rangkum tersebut dapat dipakai oleh guru maupun peserta didik untuk memperlancar penguasaan materi tentang Keluarga.

30 Soal latihan Bahasa Inggris materi expression of greeting pada kelas 7 SMP Lengkap dengan Kunci Jawaban

Choose A, B, C, or D for the correct answer!

1. My sister is my parent’s ...
A. son
B. sister
C. cousin
D. daughter
Jawaban: D

2. Father, mother, brother and sister are my ...
A. parents
B. children
C. family
D. grandparents
Jawaban: C 

3. I have a father and mother. They are my ...
A. family
B. parents
C. childrer
D. grandparents
Jawaban: B

Text for number 4-7!
I am Gina. I have a family. There are father, mother, brother, and sister. My parents are Mr. and Mrs. Bayu. My brother is Anto and my sister is Selvi.

4. Mr. Bayu is Gina's ...
A. brother
B. father
C. mother
D. sister
Jawaban: B

5. Gina's sister is ...
A. Mr. Bayu
B. Mrs. bayu
C. Selvi
D. Anto
Jawaban: C

6. Anto is Gina's ...
A. mother
B. brother
C. father
D. sister
Jawaban: B

7. Mrs. Bayu is Gina's ...
A. uncle
B. aunt
C. sister
D. mother
Jawaban: D

8. Mr. Fikri is Fatur's....
A. father
B. mother
C. uncle
D. aunt
Jawaban: C

9. Seli is Fatur's ...
A. brother
B. father
C. sister
D. niece
Jawaban: C

10. Mrs. Jaka is Fatur's ...
A. aunt
B. sister
C. mother
D. grandmother
Jawaban: D

12. ... is Fatur's sister.
A. Rafi
B. Seli
C. Heni
D. Rosi
Jawaban: B

13. Mrs. Rosi is Fatur's...
A. grandmother
B. mother
C. sister
D. aunt
Jawaban: B

14. Fatur's cousin is ...
A. Seli
B. Rafi
C. Jaka
D. Adi
Jawaban: B

15. Fatur is Fikri's ...
A. son
B. niece
C. cousin
D. nephew
Jawaban: D

16. Fatur and Seli are Mr. Jaka's ...
A. grandparents
B. grandchildren
C. grandfather
D. grandmother
Jawaban: B

17. My father's wife is my ...
A. cousin
B. brother
C. mother
D. aunt
Jawaban: C

18. My aunt's son is my...
A. nephew
B. cousin
C. niece
D. sister
Jawaban: B

19. My mother's brother is my ....
A. brother
B. father
C. uncle
D. boy
Jawaban: C

Post a Comment for "Soal Latihan Bahasa Inggris tentang Family pada kelas 7 SMP Beserta Kunci Jawaban"