Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

25 Soal Bahasa Inggris, Belajar PPG dan SKB CPNS lengkap Dengan Jawabannya

 This following text is for questions no. 1, 2 and 3.













1.  The text tells us about …. 

 A. announcement of a day parenting guidance seminar 

B. information about parents and students meeting

C. invitation to a post secondary options evening

D. information about school admission programs 


2.  From the text we know that …. 

A. all attendances will meet the representatives of post-secondary institution 

B. WHS only invites who are interested in post-secondary institution

C. The post-secondary institution would make the meeting interesting

D. there will be no new program offered in the event


3. That text is intended to .... 

A. WHS representative and all parents 

B. all parents and students of WHS school

C. representatives of post- secondary institutions

D. WHS secondary IV and V parents and students

 

 This text is for questions 4 and 5












4. Why does Nina write this card?

    A. to celebrate a house warming 

    B. to remind about the house warming

    C. to come on time to house warming

    D. to confirm a house warming


5. What should Lia do after receiving this card?

A. set a reminder    

B. come with Nina

C. save this card    

D. call Nina 


6. ...........you check your email? I have sent the proposal about the school project. 

A. should 

B. may 

C. must

D. Would



7. Volcanic fumes are hazardous to your health and can be lifethreatening. 

The use of modal verb CAN, means......

 A. possibility                      C. warning

 B. certainty                         D. Request





8. A good teacher .......identify his students' characters to enable a meaningful and joyful learning process. 

A. may 

B. ought to 

C. can

D. will


9. Woman: Sir, ____  I use the internet? My students need it to search  information related to  text types .  Man:  Sure. You just need  connect to this  school  wifi. You know the password, don't you?  

A. must 

B. may 

C. should

D. might


10. Building student reading habit is every teacher`s obligation. The government.........force teacher to do so. 

A. is not to 

B. cannot 

C. shouldn’t

D. may not


11. Mother .....start to get upset if she sees her children don't finish their  breakfast.

A. shall 

B. will 

C. must

D. May


12. Diana looked very confident. She .....have studied very hard before the examination.

A. would 

B. shall 

C. might

D. May


13. A teachers......play his role as a learner in order to improve his teaching professionalism.

A. might 

B. will 

C. should

D. Can


14. Education .....never be sucessful without good quality teachers. 

A. may 

B. can 

C. must

D. Shall


15. Most students have high motivation to achieve high result in the test. Teachers ....force them to study too hard.

A. have to 

B. need to 

C. dare to

D. are not to


16. I see that every one in this room doesn't get along. .......you introduce. yourself to each other?

A. Would 

B. Shall 

C. May

D. Should


7. Teachers are educators who.....create constructive environment for learning

A. are about to 

B. are going to 

C. are able to

D. are likely to

  

18. Parents .....limit their children access to inernet bcause they may visit prohibited sites. 

 A. ought to 

 B. can 

C. will 

D. Need


19. Every factory......apply a waste management system  in order to protect the environment.

A. can 

B. will 

C. must

D. May


20. Arif always gets the first rank in his class. She ……….be a smart student.

A. should 

B. must 

C. can

D. May


21. You look very tired, my friend. I think you …………take a rest for a while.

A. must 

B. can 

C. may

D. Should


22. Arman doesn’t come today. I don't know why. ………… he is unwell.

A. Will 

B.Can 

C. May be

D. Must be


23. she ………. sing very well in many contests but today she can't because her husband doesn'l allow her any more.

 A. used to 

 B. have to 

C. able to

D. has to


24. The boy is reading a book and not paying attention to anything else. The book …….. be very interesting.

A. will 

B. may 

C. can

D. Must


25. Nia got used to … in the bathroom when she was ten years old.

 A. sing 

 B. singing 

C. do  singing

D. sang



JAWABAN:

 1. C 

2. C 

3. D 

4. A 

5. D  

6. D  

7. A 

8. C 

9. B 

10. A 

11. B

12. D

13. C

14. B

15. D

16. A

17. C

18. A

19. C

20. B

21. D

22. C

23. A

24. D

25. B

Post a Comment for "25 Soal Bahasa Inggris, Belajar PPG dan SKB CPNS lengkap Dengan Jawabannya"